miercuri, 5 martie 2014

ESTE OBLIGATORIE CERTIFICAREA DECLARAŢIILOR FISCALE?

In ciuda faptului că certificarea declaraţiilor fiscale nu mai este obligatorie pentru contribuabili, potrivit celor mai noi modificări aduse Codului de procedura fiscală, această prevedere rămâne în continuare un criteriu de evaluare în analiza de risc efectuata de Fisc în scopul selectării contribuabililor pentru inspecţia fiscală.

"Contribuabilii pot opta pentru certificarea declaraţiilor fiscale, inclusiv a declaraţiilor fiscale rectificative, anterior depunerii acestora la organul fiscal, de către un consultant fiscal care a dobândit această calitate potrivit reglementarilor legale cu privire la organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală şi care este înscris ca membru activ în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală", conform modificărilor aduse Codului Fiscal prin ordonanţa de urgenţă.

Firmele au scăpat astfel de coşmarul certificării tuturor declaraţiilor fiscale înainte de depunerea lor la Fisc, însă contribuabilii care nu vor să aibă bătăi de cap cu inspectorii ANAF ar trebui să se conformeze.

Guvernul mentioneaza că certificarea declaratiilor fiscale de către un consultant fiscal reprezinta un criteriu de evaluare în analiza de risc efectuată de organul fiscal în scopul selectării contribuabililor pentru inspecţia fiscală. Firmele care nu îşi certifică declaraţiile fiscale riscă să fie controlate mai des de Fisc.

sursa: Info.TVA

Niciun comentariu: